Wielki Finał Bitwy na drobiowe smaki 2
Mamy przyjemność ogłosić, że Wielki Finał „Bitwy na drobiowe smaki 2” odbędzie się 19 kwietnia 2023 roku. Ostateczna, dwudniowa walka na noże zostanie przeprowadzona w Instytucie Kulinarnym Transgourmet. Gorąco zachęcamy Was do obserwowania zmagań najzdolniejszych młodych kucharzy. A teraz zerknijcie na materiał filmowy, w którym przewodniczący konkursowego składu sędziowskiego - Łukasz Konik - zawarł kilka cennych wskazówek dla naszych wspaniałych finalistów. Do zobaczenia za kilka dni!
Przed nami ostatnie eliminacje regionalne „Bitwy na drobiowe smaki II”. Konkurs odbędzie się w dniach 09-10 marca 2023r., w pracowni gastronomicznej Zespołu Szkół i Placówek Kształcenia Zawodowego w Zielonej Górze, mieszczącej się przy ul. Botanicznej 58. Rejestracja uczestników konkursu potrwa od godziny 08:30 do 09:00. Drużyny, które jeszcze nie złożyły kompletu dokumentów, prosimy o przesłanie wypełnionych załączników do dnia 01 marca 2023r.
Z radością informujemy, że kolejne eliminacje etapu regionalnego „Bitwy na drobiowe smaki II” odbędą się dla województwa kujawsko-pomorskiego.
Konkurs odbędzie się w dniach 02-03 marca 2023r., w pracowni gastronomicznej Zespołu Szkół Technicznych w Lipnie, przy ul. Stefana Okrzei 3. Drużyny, które jeszcze nie złożyły kompletu dokumentów, prosimy o przesłanie wypełnionych załączników do dnia 23 lutego 2023r.
Pamiętajcie, że rejestracja uczestników rozpoczyna się od godziny 08:30 do 09:00. Do zobaczenia na „Bitwie na drobiowe smaki II”!
Kolejne eliminacje regionalne „Bitwy na drobiowe smaki 2” odbędą się w dniach 21-22 lutego 2023r., w Studio Domowa Spiżarnia w Kielcach, mieszczącym się przy ul. Okrzei 5. Rejestracja uczestników rozpoczyna się od godziny 08:30 do 09:00. Drużyny, które jeszcze nie złożyły kompletu dokumentów, proszone są p przesłanie wypełnionych załączników do dnia 15.02.2023 roku. Widzimy się na miejscu!
W dniach 07 - 08 lutego 2023 r., w studiu kulinarnym „Szwedzki Stół”, mieszczącym się przy Al. Spółdzielczości Pracy 88 w Lublinie, odbędą się kolejne eliminacje regionalne „Bitwy na drobiowe smaki 2”. Rejestracja uczestników rozpoczyna się od godziny 08:30 i potrwa do 09:00. Drużyny, które jeszcze nie złożyły kompletu dokumentów, proszone są o przesłanie wypełnionych załączników do dnia 31.01.2023 roku. Do zobaczenia na miejscu!
Z radością informujemy, że "Bitwa na drobiowe smaki 2" w województwie śląskim odbędzie się w dniach 31 stycznia - 01 lutego 2023 r. Dzięki uprzejmości Dyrekcji, młodzi kucharze spotkają się w pracowni gastronomicznej Zespołu Szkół Gastronomicznych nr 7 w Tychach, mieszczącego się przy ulicy Browarowej 1a.
Rejestracja uczestników rozpoczyna się od godziny 08:30 i potrwa do godziny 09:00.
Drużyny, które jeszcze nie złożyły kompletu dokumentów, prosimy o przesłanie wypełnionych załączników do dnia 20.01.2023 r.
Do zobaczenia na „Bitwie na drobiowe smaki 2”!
Kolejne eliminacje regionalne „Bitwy na drobiowe smaki 2” przeznaczone dla uczniów ze szkół z województw dolnośląskiego oraz opolskiego odbędą się w dniach 06-07 grudnia 2022 r., w pracowni gastronomicznej Zespołu Szkół Gastronomicznych we Wrocławiu, mieszczącej się przy ulicy Kamiennej 86.
Rejestracja uczestników rozpoczyna się od godziny 08:30 do 09:00.
Drużyny, które jeszcze nie złożyły kompletu dokumentów, prosimy o przesłanie wypełnionych załączników do dnia 30.11.2022 r.
Kolejne eliminacje regionalne „Bitwy na drobiowe smaki 2" przed nami! Tym razem, do boju staną uczniowie z terenu województw podlaskiego oraz warmińsko-mazurskiego. Konkurs odbędzie się w Podlaskiej Akademii Kulinarnej w Białymstoku, przy ul. Kawaleryjskiej 4c, w dniach 01-02 grudnia 2022 r.
Rejestracja uczestników rozpoczyna się od godziny 08:30 do 09:00.
Drużyny, które jeszcze nie złożyły kompletu dokumentów, prosimy o przesłanie wypełnionych załączników do dnia 25.11.2022 r.:
Z ogromną radością informujemy, że eliminacje regionalne „Bitwy na drobiowe smaki 2” w województwie podkarpackim odbędą się w dniach 15-16 listopada 2022 r.
Uczestnicy konkursu zaprezentują swoje kulinarne umiejętności w pracowni gastronomicznej Zespołu Szkół Technicznych w Mielcu, mieszczącym się przy ulicy Kazimierza Jagiellończyka 3.
Rejestracja uczestników trwać będzie pomiędzy 08:30 a 09:00.
Mamy przyjemność ogłosić, że kolejne eliminacje regionalne w ramach „Bitwy na drobiowe smaki 2" zostaną przeprowadzone na terenie województwa pomorskiego! Konkursowe dania powstawać będą w dniach 17-18 listopada 2022 r. na terenie pracowni gastronomicznej Powiatowego Zespołu Szkół nr 1 w Kościerzynie przy ulicy Sikorskiego 1.
Rejestracja uczestników rozpoczyna się o godzinie 8:30 i potrwa do godziny 9:00.
Drużyny, które do tej pory nie złożyły kompletu dokumentów, prosimy o przesłanie wypełnionych załączników do dnia 14.11.2022 r.:
Do zobaczenia na polu „Bitwy na drobiowe smaki 2”!
Z radością ogłaszamy, że regionalna "Bitwa na drobiowe smaki 2" przeznaczona dla uczniów ze szkół z województwa mazowieckiego odbędzie się w Studio Kulinarnym Bosch przy Al. Jerozolimskich 183 w Warszawie w dniach 08-09 listopada 2022 r.
Rejestracja uczestników rozpoczyna się od godziny 08:30 do 09:00.
Pamiętajcie o przesłaniu wypełnionych załączników! Czekamy na nie do 03.11.2022 r.
Do zobaczenia na miejscu!
O uwagę prosimy wszystkich Uczniów, Nauczycieli oraz Opiekunów klas gastronomicznych, które zgłosiły się do udziału w naszym konkursie kulinarnym - „Bitwa na drobiowe smaki 2”
Dzięki uprzejmości i gościnności Dyrekcji, eliminacje regionalne dla uczniów szkół z województwa łódzkiego odbędą się w pracowni gastronomicznej Zespołu Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego im. mjr.pil. Władysława Szcześniewskiego w Widzewie, ul. Szkolna 12, 95-054 Ksawerów, w dniach 02-03 listopada 2022 r.
Już nie możemy doczekać się tego wspaniałego, kulinarnego spotkania! Do zobaczenia na miejscu!
Pamiętajcie, że rejestracja uczestników trwać będzie w godzinach 08:30 - 09:00.
w dniach 27-28 października 2022 r., w pracowni gastronomicznej Zespołu Szkół Ekonomiczno - Usługowych im. Fryderyka Chopina w Żychlinie, odbędzie się pierwszy regionalny etap eliminacji Bitwy na drobiowe smaki 2! Swoje kulinarne umiejętności, jako pierwsi zaprezentują uczniowie z województwa wielkopolskiego.
Niezmiernie cieszymy się na to pierwsze, konkursowe spotkanie i jednocześnie przypominamy o konieczności przesłania następujących załączników:
- Formularza dotyczącego Pracy - uczniowie wypełniają go w dwóch egzemplarzach - dla zupy i dania głównego. Należy pamiętać, że głównym składnikiem dań jest mięso z kurczaka (dowolny element).
- oraz Oświadczenia dotyczącego udzielenia licencji i wykonywania praw zależnych.
Termin nadsyłania dokumentów upływa 24.10.2022 roku.
Z ogromną przyjemnością informujemy, że rozpoczęliśmy pracę nad drugą edycją ogólnopolskiego konkursu kulinarnego Bitwa na Drobiowe Smaki!
Już niebawem, bo we wrześniu, do Waszych szkół trafią zaproszenia do udziału w Bitwie na Drobiowe Smaki 2. Gorąco liczymy na Waszą mobilizację i mamy nadzieję, że otrzymamy od Was mnóstwo zgłoszeń.
Pamiętajcie, że do udziału w konkursie mogą się zgłosić zarówno uczniowie, których mieliśmy przyjemność poznać w pierwszej edycji konkursu, jak i zupełnie nowi uczestnicy.
Zapraszamy Was również na naszego Facebooka, gdzie znajdziecie najświeższe informacje na temat drugiej edycji Bitwy https://www.facebook.com/bitwanadrobiowesmaki.
Crafted by PROBEN